Секоја година Светските денови за одржлива енергија (WSED) привлекуваат неколку стотици учесници од повеќе од 50 земји во Велс, Австрија. Овогодинешниот WSED не беше исклучок со присуство на повеќе од 600 учесници од 66 земји!

Двајца членови на тимот на проектот BioVill ја имаат честа да презентираат на WSED за време на Конференцијата за млади истражувачи во областа на биомасата, на 1 март 2018 година. Шрути Атхавале, енергетски експерт од Австриската агенција за енергетика (АЕА), одржа презентација за придобивките од воспоставувањето регионални биоенергетски концепти во Југоисточна Европа. Валерија Врчек Хабазин, лидер на проектот во Регионалната агенција за енергетика на Северозападна Хрватска (РЕГЕА), ја надополни оваа презентација со својата презентација за најдобрите практики поврзани со имплементацијата на проектот за централно греење на биомаса во Хрватска. За повеќе информации за конференцијата, следете ја оваа врска: http://www.wsed.at/en/world-sustainable-energy-days.html