По успешното учество на Европската конференција и изложба за биомаса (ЕУБЦЕ) во 2017 година, проектот BioVill повторно беше претставен со презентација на постер на 26-тата ЕУБЦЕ 2018 година во Копенхаген, од 14 до 17 мај 2018 година. Конференцијата е комбинација на еден од најголемите настани за наука и технологија посветен на биомасата, проследен со висококвалитетна индустриска изложба во областа на биомасата. Следете го настанот тука: http://www.eubce.com/.