Estelnic

Локацијата на селото – Estelnic – е општина во центарот на Романија, во северо-источниот дел на округот Covasna и лежи на заедничката точка помеѓу ридскиот предел на планините Nemira и депресијата Târgu Secuiesc.


Ghelinţa

Селото Ghelinţa (на унгарски јазик: Gelence, на германски јазик: Gälänz) е лоцирано во општина во округот Covasna, во источниот дел на Романија. Се состои од две села, Ghelinţa и Harale. Селото е дел од териротријата Székely, етно-култоролошки регион на историската провинција Трансилванија.